Chat suljettu nyt, mutta voit jättää viestin


Hei! Kirjoittamasi viesti ohjautuu sähköpostiimme ja ilmoittamalla oman sähköpostiosoitteesi saat vastauksemme viestiisi mahdollisimman pian. Viesteihin vastataan aukioloaikojemme puitteissa arkipäivisin (ma-pe klo 8-16).

Chat suljettu nyt, mutta voit jättää viestin

Peruutusoikeus ja palautusehdot

Asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, peruuttamisilmoitus voidaan tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Toimita peruutusilmoitus Länsi-Pohjan Kirjapainoon ja odota yhteydenottoamme ennen, kuin lähetät palautettavan tuotteen meille. Peruuttamisoikeutta ei ole tuotteilla, jotka ovat selvästi kustomoitu asiakkaan tarpeisiin, kuten esimerkiksi käyntikortit ja muut vastaavat tuotteet joiden edelleen myynti ei ole mahdollista. (Lisätietoa kuluttajansuojalaki 6 luku 16 §)

Peruutusilmoitukseen tulee merkitä nimi, osoite, puhelinnumero ja/tai sähköposti, tilauspäivä sekä palautettava tuote. Jos maksoit ostoksesi verkkopankissa, liitä peruutusilmoitukseen myös tilinumerosi rahojen palautusta varten. Luottokortilla maksetun ostoksen rahat palautuvat luottokortille. Peruutusilmoitus tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen verkkokauppa@lpkp.fi tai postitse osoitteeseen Länsi-Pohjan Kirjapaino Oy, Asentajankatu 13, 94600 Kemi. Voit myös olla yhteydessä kirjapainoon puhelimitse halutessasi ohjeita peruutusilmoitukseen liittyen. Asiakkaan kanssa sovitaan palautuksen rahtikustannuksista ennen palautusta. Jos haluat palauttaa tai vaihtaa tuotteita tarkistusajan jälkeen, ole suoraan yhteydessä kirjapainoon.

Tuote tulee palauttaa 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta alkuperäiskunnossa ja alkuperäispakkauksessa (jos sellainen tuotteelle kuuluu) annettujen ohjeiden mukaisesti. Liitä kopio peruutusilmoituksesta tuotepalautuksen yhteyteen. Mikäli tuotetta on käytetty, pidätämme oikeuden laskuttaa arvonalennuksesta.

Palautamme maksamasi summan kokonaisuudessaan 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksen saapumisesta, mikäli tuote on palautettu tai asiakas on luotettavasti osoittanut lähettäneensä tuotteen takaisin esimerkiksi palautuskuitilla. Jos asiakkaan kanssa on sovittu, että palautettava tuote noudetaan asiakkaan ilmoittamasta osoitteesta, on asiakkaalla velvollisuus säilyttää tuotetta kahden kuukauden ajan tuotteen vastaanottamisesta alkaen.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme asiakkaalta paketin takaisin lähetyksestä aiheutuneet rahtikulut.

Paketin säilyttäminen

Asiakkaan valitessa toimitustavaksi ”Nouto myymälästä” on asiakkaan noudettava tilaus kolmen kuukauden sisällä noutoilmoituksen saapumisesta. Mikäli asiakas ei nouda tilausta, otetaan häneen yhteyttä ja sovitaan säilytyksen lisäajasta. Jos asiakas ei lisäajankaan puitteissa nouda tilaustaan, ei Länsi-Pohjan Kirjapainolla ole enää velvollisuutta säilyttää tuotetta. Asiakkaalle ilmoitetaan tilauksen säilytystä koskevista jatkotoimenpiteistä ennen niiden toteuttamista.  

Reklamaatio

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa joko sähköpostitse, puhelimitse tai postin välityksellä.
Mikäli tuote on virheellinen, Länsi-Pohjan Kirjapainolla on oikeus korvata tuote vastaavalla virheettömällä tuotteella tai palauttaa maksettu kauppahinta asiakkaalle. Asiakkaan kanssa voidaan myös sopia kauppahinnan osittaisesta hyvittämisestä.


Riitojen ratkaisu

Tilaus- ja toimitusehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Riitatilanteissa pyritään neuvottelemaan ratkaisu asiakkaan kanssa. Mikäli erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, asiakas voi viedä asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakuntaan asiakkaan on oltava yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).