Chat suljettu nyt, mutta voit jättää viestin


Hei! Kirjoittamasi viesti ohjautuu sähköpostiimme ja ilmoittamalla oman sähköpostiosoitteesi saat vastauksemme viestiisi mahdollisimman pian. Viesteihin vastataan aukioloaikojemme puitteissa arkipäivisin (ma-pe klo 8-16).

Chat suljettu nyt, mutta voit jättää viestin

Pyrimme ottamaan huomioon painossamme myös työmme vaikutuksen ympäristöön. Paperia kuluu luonnollisesti painossa.Käyttämistämme papereista useimmat ovat FSC ja PEFC –sertifikaatit omaavia papereita.  Molemmat sertifikaatit huolehtivat siitä, että metsänhoito toteutuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Valikoimassamme on myös papereita joiden valkaisuun ei ole käytetty kloorikaasua.


Luonnollisesti painossa syntyy paperijätettä. Kaikki syntyvä paperijäte kierrätetään asianmukaisesti. Pyrimme välttämään turhan paperijätteen syntymistä toimimalla ”Print on demand” –periaatteella. Emme tee tuotteita valmiiksi varastoon vaan tuote valmistetaan, kun tilaus tehdään. Joitakin tuotteita saattaa kuitenkin olla valmiina hyllyssä, koska pyrimme käyttämään paperin tehokkaasti hyödyksi ja tilaustuotteita tehdessä saattaa jäädä ylimääräisiä kappaleita. Esimerkiksi postikortteja painetaan aina koko arkki täyteen ja toisinaan painoksesta voi jäädä ylimääräisiä kappaleita.


Verkkokaupan tuotteet painetaan digipainotekniikalla. Digipainotekniikassa on etunsa verrattuna esimerkiksi offset-painamiseen. Digipainokone ei esimerkiksi vaadi laitteen kuntoonlaittoa ja painamiseen ei tarvitse valmistaa painolevyjä. Painoprosessi ei myöskään tarvitse vettä tai kemikaaleja. Käyttöikä digilaitteilla on moniin offset-koneisiin verrattuna lyhyt, mutta käyttämissämme Canonin digitulostimissa on valmistajan puolelta tehokas kierrätysjärjestelmä, minkä puitteissa käyttökelpoiset koneet pyritään huoltamaan ja myymään eteenpäin käyttöön. Huonokuntoiset ja vanhat laitteet päätyvät elektroniikkajätteen kierrätykseen.